Subsidieregeling

In 2012 heeft het kabinet in een akkoord besloten geld vrij te maken voor de verduurzaming van Nederland. Onder andere is er geld vrij gekomen voor particulieren die een zonnepanelen systeem willen aanschaffen. Voor 2012 en 2013 is er in totaal ruim 50 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zonnepanelen door particulieren.

Door de ondersteuning hebben meer dan 85.000 huishoudens een aanvraag ingediend voor subsidie op zonnepanelen. Van het beschikbare budget is 100% toegekend aan huiseigenaren die gebruik hebben gemaakt van deze regeling. Ondanks dat de regeling tot 28 december 2013 geldig is, is de subsidiepot voor zonnepanelen al aan het begin van augustus 2013 op. Dit bevestigd de enorme populariteit van zonnepanelen.

Maar was deze subsidie werkelijk zo interessant? Door middel van fiscale aftrekbare duurzaamheidsleningen is een dergelijke investering in zonnepanelen nog altijd interessanter dan een spaarrekening. Meer hierover lees je op pagina over de slimme consument.

Energie-Alternatief-subsidie

BTW teruggave

Eind augustus 2013 heeft de belastingdienst bekend gemaakt dat het voor particulieren mogelijk is om de BTW op zonnepanelen terug te vragen. Dankzij twee andere regelingen hoeft u vervolgens nooit meer BTW af te dragen en ook geen aangifte te doen. U regelt alles in een keer en heeft er daarna nooit meer omkijken naar. Dit betekent dat u een flinke korting krijgt op uw investering in zonnepanelen, zonder administratieve rompslomp. Wij willen u graag van dienst. We bieden ondersteuning bij de aanvraag van BTW teruggave. De kosten hiervoor bedragen € 125,00.

Tijdelijke regeling

U moet er van uitgaan dat dit een tijdelijke regeling is. De Nederlandse Belastingdienst wacht momenteel op nieuwe regelgeving vanuit Europa, of vanuit de Nederlandse overheid. Het is echter onbekend wat deze nieuwe regels gaan worden, of hoe lang dit nog gaat duren.

Op basis van hetgeen nu bekend is, adviseren wij om nu te profiteren, voor het minder aantrekkelijk wordt gemaakt. Wij denken dat de kans heel klein is, dat het voordeel dat u nu kunt krijgen met terugwerkende kracht weer kan worden afgenomen. De toekomst moet dit echter nog uitwijzen.

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies?