Voordelen van zonnepanelen voor het MKB

Als u overweegt om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen, dan brengt dit automatisch een paar interessante voordelen met zich mee.

Energie-Alternatief-MKB-vaste-lage-energieprijzen

Fiscale voordelen

Energie-Alternatief-MKB-fiscale-voordelen

Vaste lage energieprijs

Energie-Alternatief-MKB-duurzaam-imago

Duurzame uitstraling en imago

Energie-Alternatief-MKB-onafhankelijk

Eigen baas over energie

Energie-Alternatief-MKB-verbetering-energielabel

Verbetering van het energielabel

Energie-Alternatief-MKB-beleggen-eigen-installatie

Belegging in een eigen installatie

Tot 30% belastingkorting op de aanschaf van zonnepanelen

Voor veel bedrijven is zonnestroom al goedkoper dan grijze stroom. Dankzij verschillende fiscale aftrekmogelijkheden kunnen bedrijven hun investering snel terugverdienen. U mag tot 169,5 procent van uw investeringen in duurzame energie binnen twee jaar aftrekken. In de praktijk betekent dit dat u tot 30% van uw investering in zonnepanelen kunt terugkrijgen via de Belastingdienst.

Voor wie zijn zonnepanelen zakelijk interessant?

  • Bedrijven met een verbruik tot 50.000 kWh per jaar.
  • Bedrijven die winst maken en investeringsruimte hebben.
  • Voor een VOF, eenmanszaak of maatschap zijn zonnepanelen extra interessant.

Bij optimale benutting van alle faciliteiten zijn zeer interessante rendementen haalbaar.

Handig stappenplan

Om te bepalen hoeveel rendement u krijgt op uw investering zult u uw specifieke situatie moeten bepalen. Volg het handige stappenplan hiernaast.

Of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij kunnen uw terugverdientijd berekenen, waarbij we rekening houden met de fiscale regelingen. Zonder dat u eerst uw boekhouder hoeft te benaderen.

Neem contact met ons op

  1. Kijk naar uw huidige energierekening en schrijf op wat uw jaarlijks verbruik en uw stroomprijs is.
  2. U kunt via de een onafhankelijk initiatief controleren of uw dak geschikt is. Een dak is geschikt als het op de zon gericht is: alles tussen Zuid- Oost en Zuid- West is goed. Let wel op dat u geen last van schaduw hebt. Mocht u hier niet uitkomen, kunnen wij hier ook een vrijblijvend advies in geven. Wat betreft platte daken; dan kan uw installatie in bijna alle gevallen direct richting de zon worden opgesteld.
  3. Neem contact op met Energie Alternatief voor een vrijblijvende advies.
  4. Samen bepalen we uw uitgangspunten; wilt u een minimale investering, of een maximaal rendement?
  5. Wij werken een offerte voor u uit, met een berekening van het rendement op uw investering. Hierbij kunnen we rekening houden met de fiscale regelingen, zoals EIA, KIA en de willekeurige afschrijving.
  6. Bel uw boekhouder en vraag na hoeveel u dit jaar en volgend jaar nog van de belasting af kunt trekken, en tegen welk tarief. Geef aan dat u hierbij gebruik wilt maken van de Willekeurige Afschrijving, de Kleinschaligheids- Investeringsaftrek en de Energie-Investeringsaftrek.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een term die bij veel bedrijven een belangrijke plaats inneemt is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarnaast geeft  MVO een positieve impuls op het imago van uw bedrijf en kan het effect hebben op uw omzet en bedrijfsvoering. Mede door het behalen van fiscale voordelen en het verduurzamen van de samenleving is het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand een goede vorm van Duurzaam Maatschappelijk Verantwoord ondernemen.

Ja, ik wil zonnepanelen op mijn dak

Ik heb interesse in zonnepanelen en wil dat Energie Alternatief contact met mij opneemt voor een advies gesprek

Wij van Energie Alternatief beoordelen en bespreken uw situatie en berekenen voor u de belastingkorting en terugverdientijd. Laat uw naam en telefoon nummer achter en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.