Werkwijze van Energie Alternatief

‘Is mijn dak wel geschikt? Hoeveel panelen kunnen op mijn dak? Is het nu het juiste moment om voor zonne-energie te kiezen?’
Deze vragen stelt iedereen aan ons. Samen inventariseren wij uw situatie en bespreken de mogelijkheden in een adviesgesprek.

Stap 1.

Technische schouw

Bent u enthousiast over zonnepanelen dan komen wij vervolgens bij u voor een technische schouw en bespreken we de details. Een schouwing is het komen kijken hoe de situatie van uw dak eruit ziet. ‘Hoeveel panelen kunt u kwijt op uw dak? Hoeveel kilowattuur gaat de installatie leveren, ofwel wat is het effect op uw energienota? Wat kost de complete installatie, passen deze kosten binnen uw budget en in hoeveel tijd hebt u uw investering terugverdiend?’

Maar ook zijn er bomen, dakkapellen of andere bebouwing waar we rekening mee moeten houden? Energie Alternatief beoordeelt uw dak en ook de omgeving van uw dak.

Gecertificeerd-solar-specialist

Stap 2.

Installatie plaatsen

Naast het samenstellen en inzicht geven in het financiële plaatje kunnen wij de installatie natuurlijk ook plaatsen. Dat houdt in dat wij de zonnepanelen op uw dak bevestigen, de panelen op elkaar aansluiten en de omvormer plaatsen en aansluiten op de zonnepanelen en de meterkast.

Bevestiging

De zonnepanelen worden bevestigd op uw dak. Er moet rekening worden gehouden met windstoten en belasting van sneeuw. Daarvoor moet materiaal worden dat stevig is en niet roest. We maken hiervoor gebruik van roestvrijstaal en aluminium materiaal. Door het formaat van de panelen kunnen deze zowel horizontaal, als verticaal, worden geïnstalleerd.

Elektriciteitsgroep

Voor de installatie wordt een nieuwe groep en een aparte leiding naar uw meterkast aangelegd. Daarmee zorgen we voor optimale veiligheid.

Elektriciteitsmeter

De meeste meters zijn geschikt voor het terugleveren van stroom aan het net. Zo niet, dan moet een andere meter geplaatst worden door de netwerkbeheerder. Meestal is dit gratis.

Onderhoud

Zonnepanelen spoelen net als dakpannen vanzelf schoon. Alleen in een omgeving met intensieve verontreiniging is het zinvol om panelen schoon te maken.

Stap 3.

Nazorg

Energie Alternatief levert een oplossing op maat. Dit blijven wij doen, ook nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Voor vragen, onderhoud en uitbreiding van uw huidige systeem kunt u bij ons terecht.

Bent u overtuigd van onze werkwijze?